Mortal Kombat   ★★☆☆☆

Mortal Kombat ★★☆☆☆

09/05/2021 0 Yazar: athena

 

Büyük beklentilere girmeden izlediğiniz zaman keyif alabileceğiniz bir film. Grafikler güzel, oyunlardaki detaylara yer verilmiş, Mortal Kombat sevenler için bolca dövüş sahnesi yer alıyor. Öncelikle şunu söyleyeyim: Oyundaki bütün karakterler filmde yer almıyor. Tabii ki onca karakteri 1 saat 50 dakikanın içine sığdıramazlardı. Yine de sembolik olarak bazı şampiyonlara gönderme yapılmıştı. Örneğin bir sahnede dekor olarak Kitana’nın yelpazesi kullanılmış.

Filmde yer alan karakterler şunlar: Sub-Zero, Scorpion, Raiden, Kung Lao, Liu Kang, Sonya Blade, Jax, Kano, Mileena, Nitara, Kabal, Shang Tsung, Goro, ve Reiko. Her ne kadar oyuncuların, karakterlere birebir benzeyemeyeceğini bilsem de oyuncu seçimlerinden çok memnun kalmadım. En başta Sub-Zero’ya çok takıldığımı söyleyebilirim. Bir tık daha cüsseli biri oynasa hiç de problem olmayacak, zaten ağzı yüzü kapalı maskeli bir adam. Neredeyse “cılız” diyebileceğimiz bir Sub-Zero gerçekten göz tırmalıyor. Onun aksine Scorpion seçimini beğendim, Jax ve Kung Lao da gayet güzel olmuştu bence. Diğerleri eh işte.

Film, Sub-Zero’nun Hanzo Hasashi’yi ve ailesini öldürmesiyle başlıyor. Daha sonra baş karakter diyebileceğimiz Cole Young’a geçiyoruz. Kendisi oyunlarda yer almıyor ve hikayeye göre Hanzo Hasashi’nin soyundan gelen bir dövüşçü. Cole’un soyundan haberi yok, doğum lekesi sandığı Ejderha izinin anlamından haberi yok, kendi kendine ailesini kurmuş dövüşerek para kazanma derdinde. Shang Tsung ise, yaklaşan turnuvayı kesin olarak kazanabilmek adına Dünya’da izi olan bütün şampiyonları turnuvadan önce yakalayıp öldürmek istiyor. Sub-Zero, dünyadan habersiz Cole’u öldürmeye gelmişken, Jax ortaya çıkıp, onu Sonya Blade’i bulmaya yolluyor. Sonya’yı bulup Kano’nun yardımıyla Raiden’ın Mabedi’ne geliyor şampiyonlarımız. Orada da arkanalarını bulup ortaya çıkarmak için Liu Kang ve Kung Lao ile beraber çalışıyorlar. Filmin konusu böyle.

Dövüş sahneleri aynı oyunlardaki gibi tam bir kan banyosu. Dövüşürlerken oyunlardaki yetenekleri ve fatality’leri de kullanıyorlar. Hatta bir yerde Kung Lao “Flawless Victory” bile attı. Bu detaylar izlerken benim çok hoşuma gitti açıkçası. Ayrı ayrı her karakteri ekranda çok fazla görmüyoruz. Özellikle de favori şampiyonum olan Mileena’yı gerçekten çok az izledik.

Spoiler
Mileena, Sonya’nın üstündeyken hançerini yaladıktan sonra bir “Tasty” çekmesini çok bekledim ama olmadı. Olsundu, ben de kendimi “Get over here!” ile avuttum. Spoiler açmışken, finalde Scorpion’un Sub-Zero’yu tek başına yenememesi tam bir saçmalıktı. Orada Cole’u hiç karıştırmamalılardı. Scorpion’un tüm şanını iki paralık ettiler.

Film biterken devam filminin geleceğinin sinyallerini verdiler. Başta Johnny Cage olmak üzere diğer şampiyonların da filmde yer alacağına açıklık getirdiler ama ben yine de hepsinin olacağını sanmıyorum. Başta da dediğim gibi çok fazla beklentiye girmedikten sonra keyifle izleyebileceğiniz çerezlik bir film olmuş. (Not: Oyunları sevmiyorsanız ya da oynamadıysanız “keyifle” kelimesi orada fazlalık!)