Kral Arthur: Kılıç Efsanesi  ★★★★★

Kral Arthur: Kılıç Efsanesi ★★★★★

22/05/2021 0 Yazar: athena

Kral Arthur efsanesi uyarlamalarının içinde belki de en iyisi. Filmde ilk gözümüze çarpan tanıdık oyuncular oluyor. Charlie Hunnam başrolü Jude Law ile paylaşırken, Truva’nın Hector’u Eric Bana, Game of Thrones’un Littlefinger’ı Aidan Gillen da filmde yer alan yıldızlar arasında. Kısa süreliğine David Beckham’ı ve Merlin dizisinin Morgana’sı Katie McGrath’ı da görüyoruz. Film baştan sona mükemmel. Yerinde ve yeterli komiklikler, aksiyon, fantastiklik… Her şey dozunda kullanılmış.

Spoiler
Vortigern’in taht odasını basan devasa yılan hariç, onu biraz fazla fantastik buldum.
Sahne geçişleri çok güzel, müzikler harika. Şimdi filmi övmeye bir ara verip konusundan söz edeyim.

Vortigern, Uther Pendragon’ın kardeşi, Uther’ın iktidarını kıskanır ve büyücü Mordred ile gizli bir anlaşma yaparak onu devirmeye çalışır. Hector babamız, pardon, Uther babamız bunu yer mi tabii, Merlin’in dövdüğü Excalibur kılıcıyla Mordred’ı tarihin tozlu sayfalarına karıştırır. Tabii, Vortigern bunla durmaz ve farklı yollara başvurarak Uther’ı ve Excalibur’u denizin dibine yollar. Uther ise ölmeden önce Arthur’un bir salla kaçmasını sağlamayı başarır.

Arthur’u daha küçük bir çocukken genelevdeki kadınlar bulur ve yanlarına alırlar. Kim olduğundan habersiz bir şekilde burada büyür. Bu esnada da Vortigern, gücüne güç katmak için bir kule inşa eder. Kule yükseldikçe, Vortigern güçlenir; Vortigern güçlenince de, Excalibur denizden yükselmeye başlar. Vortigern yaşı tutan tüm erkeklere kılıcı kaldırmayı denettirerek Arthur’u bulmayı, bulunca da infaz ettirmeyi planlar. Deneme sırası Arthur’a gelip de Excalibur’u yerinden çıkarınca da olaylar pek Vortigern’ın planladığı gibi gitmez.

Charlie Hunnam, geçen yıl yaptığı bir açıklamada filmin istedikleri gibi olmadığını, devam serisi gelebilecek bir fırsatı kaçırdıklarını düşündüğünü söylemiş. Ben filmin son sahnelerinden sonra devam filmi gelir diye bir beklentiye girmiştim ancak görünen o ki, film istenilen başarıyı yakalayamamış. Birbirinin aynısı olup, artık her yönüyle de aşırıya kaçan filmlere hala devam filmi çekilirken bu filmin harcanmasına gerçekten üzülüyorum. Kral Arthur benim sıkıldıkça açıp, tekrar tekrar izlediğim filmlerden biri. Herkese de izlemesini tavsiye ederim.