Mortal Kombat X  ★★★★☆

Mortal Kombat X ★★★★☆

25/05/2021 0 Yazar: athena

Normalde 1’e 1 dövüş oyunlarından pek hoşlanmam ama Mortal Kombat X, bana başından kalkmadan kendisini oynattı. Oynamak için Story, Online, Tower, Krypt modları gibi seçenekler sunuyor. Krypt modunda oyunda kazandığınız coinlerle yeni kostümler, iconlar, brutalityler açabildiğiniz gibi topladığınız çeşitli malzemelerle farklı mekanlara geçiş yapabiliyorsunuz. Böylelikle Krypt modunu da daha interaktif bir hale getirmişler.

MK X’de farklı olarak faction sistemiyle karşılaşıyoruz. Oyunu ilk açtığınızda sizden faction seçmenizi istiyor. Lin Kuei, White Lotus, Special Forces, Black Dragon ve The Brotherhood of Shadow olmak üzere beş farklı faction var. Bunun olayı da şu: Oyuncular günlük faction görevlerini yerine getirerek ya da savaşlarını kazanarak gruplarına katkı sağlıyorlar ve her hafta en fazla puanı toplayan faction şampiyon oluyor. Siz de buna göre ödüllendiriliyorsunuz. Ayrıca finisher olarak faction kill seçeneği de getirilmiş. Her grubun farklı faction killeri var ve doğru tuş kombinasyonuyla fatality benzeri bir kapanış yapabiliyorsunuz.

Faction kill’den ziyade brutalityleri yapmak çok daha keyifli ve bir o kadar daha meşakkatli. Doğru tuş kombinasyonu yapmanın yanında çoğu brutality için oyun esnasında yerine getirmeniz gereken koşullar olabiliyor. Hikaye kısmına değinecek olursak Outworld’de iktidar kavgası çıkmış ve oyuna MK X ile dahil olan Kotal Kahn imparator olmuş. Mileena ise tahtta hak iddia ettiğinden isyan çıkarmış. Outworld’de bunlar olurken de Shinnok, Quan Chi ile birlikte Earthrealm’i ele geçirmeye çalışıyor. Biz de oyuna burada dahil oluyoruz. Hikaye kısmında bize verilen karakterler ile oynayarak rakibi alt etmeye çalışıyoruz.

Karakterlere gelince, son oyundan bu yana geçen zaman kahramanlarımızı da es geçmemiş. Karakterlerimizi vuran yaşlandırma özellikleri hoş bir detay olmuş. Kahramanlara gelen tek yenilik görünümleri de değil. MK X’de her karakterin 3 farklı varyasyonu var. Bu varyasyonların da farklı yetenekleri mevcut. Bu da sürekli oynadığınız bir karakterden sıkılmamanız için oldukça güzel bir yenilik olmuş. Bu özellik oyunu daha uzun soluklu kılmış, yani hemen sıkılmazsınız. XL eklenti paketiyle farklı kahramanlar da ölümcül dövüşe dahil olunca, oynama süresi maksimum düzeyde arttırılmış. Grafiklerinin ve sinematiklerinin oldukça güzel olduğunu söyleyebilirim ancak eğitim kısmını pek yeterli bulmadım. Fatality practice bölümünde bile 1’er tane koyup geçmişler.

Her ne kadar çoğu MK sever oyunda sevdikleri karakterlerin olmamasından yakınsa da, benim oynarken keyif aldığım, hatta ne kadar keyif aldığıma şaşırdığım bir oyun oldu. Özellikle de Mileena’yı piercing varyasyonunda oynarken çok eğlendim.