Why Women Kill  ★★★★★

Why Women Kill ★★★★★

01/06/2021 0 Yazar: athena

60’larda yaşayan bir ev hanımının, 80’lerde yaşayan sosyetik bir kadının ve 2018’de yaşayan biseksüel bir avukat kadının ilişkilerinde karşılaştıkları ihanete karşı verdikleri tepkiyi anlatan dizi; dram, komedi ve suç olarak kategorize edilmiş. Dönem dönem kadınların toplumdaki yerinin değişmesine şahitlik ederken, kadınların kendilerini koydukları yerin de değişimini izliyoruz.

60’larda geçen dönemde izlediğimiz Beth Ann, ev işleri dışında tek derdi kocasını memnun etmek olan bir kadın. Paylaştıkları ortak bir acıdan ötürü kocasına güveni sonsuzken öğrendiği ihanetle ne yapacağını şaşırıyor. 80’leri izlerken yaşamına şahitlik ettiğimiz Simone, renkli hayatında bir ihanetten çok daha fazlasını tecrübe ediyor. Günümüze en yakın tarihte yaşayan bir kadın olan Taylor’a baktığımızda ise, ihaneti kendi arayıp, bulup, evine getirdiğini söylersek yalan olmaz.

Normalde farklı zaman aralıkları boyunca, sürekli geçiş yapan yapımlardan, dizi olsun film olsun kitap olsun, hoşlanmam. Genelde illa ki bu zaman dilimlerindeki karakterlerden biri favorim olur ve sürekli aklım onda kalır. Bu dizide öyle olmadı. Tabii ki diğerlerinden daha fazla merak ettiğim bir karakter oldu ama diğer iki kadın geri planda kalmamış. Genelde bu tarz dizilerde “Katil kim?” diye merak ederiz ama Why Women Kill izlerken kurbanın kim olduğunu daha çok merak ediyoruz.

Kaliteli bir yapım; prodüksiyon olarak, oyuncular olarak, yaratılan karakterler olarak. Anlatılan o kadar dramın içinde bu kadar komik olmayı başarmış nadir dizilerden. Hak ettiği kadar bilinmeyen bir dizi olduğu kanaatindeyim. İlk sezonun ardından, 2.sezonun gelecek olmasının haberi bile o kadar geç geldi ki dizinin iptal edileceğinden korkmaya başlamıştım ancak yeni sezonun, yeni bir oyuncu kadrosuyla gelecek olduğu geçtiğimiz ay açıklandı.

Uzun lafın kısası, konusu ilginizi çektiyse izlemenizi tavsiye ederim.