My Holo Love  ★★★★☆

My Holo Love ★★★★☆

14/08/2021 0 Yazar: athena


Kore dizilerine karşı bir önyargım olmasa da, daha önce bir Kore dizisi izlememiştim. Dolayısıyla bir Kore dizisi kültürüm yok ancak eğer bütün Kore yapımları bu dizi kadar kaliteliyse, keşke daha önceden izlemeye başlasaymışım diyebilirim. Kalite derken kastettiğim de sadece efektler, görüntü ya da prodüksiyondan ibaret değil. Dediğim gibi Kore dizilerine bir aşinalığım yok ancak benim izlediğim kadarıyla adamların klişeleri bile klişe değil. Yani bizim artık izlerken sıkıldığımız araba kazaları sahnelerine kıyasla, bir bölümde olan olayı aynen size aktarıyorum. Adam arabayla yangın musluğuna çarpıyor, her yer su içinde kalırken çarpmanın etkisiyle elektrik direğinden kopan teller yerde biriken su birikintisine doğru düşmeye başlıyor. Esas kızımız o sırada su birikintisinde tabii, oradan çıkmazsa çarpılacak. Yani şu kazadaki yaratıcılığa bakar mısınız. Bir tek bana mı garip geliyor, bilmiyorum ama bu olay bile izlerken benim çok hoşuma gitmişti.

Dizi hakkında biraz bilgi vereyim:

My Holo Love, tek sezondan ve 12 bölümden oluşan bir mini dizi. Kore yapımı dizinin bölümleri yaklaşık olarak 50 dakika uzunluğunda. Ben izleyecek bir dizi bakınırken My Holo Love’ı gördüğümde şöyle bir konusuna bakınıp geçiyordum. Çünkü ne dizinin ismi ne de açıklamadaki konu ilgimi çekmemişti. Tamamen mini dizi olmasından ötürü ve “Bir Kore dizisi izleyeyim, değişiklik olsun.” diye düşünerek başlamaya karar verdim. Hiç tahmin edemeyeceğim kadar sardı. Hatta bir oturuşta 3 bölüm izlemeden bırakamadım. İsminden ötürü diziye “dandik” deyip geçecektim ama hiç de öyle değilmiş. Şunu da belirtmeliyim, dizi romantik olarak kategorize edilmiş ama bu sizi kandırmasın. Romantik olmaktan çok, aksiyonlu ve heyecanlı. Oldukça psikolojik de bir hikayesi var.

Han So-yeon adlı yalnız bir kadının eline, çok gelişmiş bir yapay zeka içeren bir gözlük geçiyor. Bu yapay zekanın adı da Holo. Holo’nun sadece gözlüğü takan kişi tarafından görülebilen holografik bir bedeni var. Holo, So-yeon’a gündelik hayatında ve iş yerinde yardımcı olmaya başlıyor ve aralarında çok ilginç bir bağ kurulmaya başlıyor. Holo’yu tasarlayan şirket de bu bağı yakından incelemek için Beta testi adı altında Holo ve So-yeon’u izlemeye başlıyorlar. Ancak Holo’yu ele geçirmek isteyen rakip şirket de işin içine dahil olunca olaylar kızışıyor.

Ben diziyi çok beğendim, acaba izlesem mi diye tereddüt ediyorsanız, hiç etmeyin. Kore dizilerine de bir sempati duymamı sağladı. Gerçekten izlemesi keyifli ve oldukça başarılı bir dizi. İzlemenizi tavsiye ederim.