Cruella  ★★★☆☆

Cruella ★★★☆☆

24/08/2021 0 Yazar: athena


Disney’in ikonik kötü karakteri Cruella De Vil’dan uyarlanan 2021 yapımı film, 2 saat 14 dakika uzunluğunda. Bize kötü olarak sunulmuş bir karakterin geçmişini ve belki de nasıl kötü olduğunu göstermek istemişler. Bunun dışında hiçbir şey bilmeden açtım filmi, çünkü kötü karakterin neden öyle olduğunu anlatan bir film düşüncesi çok ilgimi çekti. Genelde izlediğimiz filmlerde iyiler hep iyi, kötüler hep kötü oluyor ama bu karakterin derdi ne, neden böyle oldu fikrinin geniş geniş anlatıldığı bir film bence çok gerekliydi.

Cruella olarak bildiğimiz kadının asıl adı Estella. Cruella ismi ona asiliği ve sertliği sebebiyle annesi tarafından verilmiş bir lakap. Bir bebek olarak doğduğu günden beri farklılıklarıyla ön plana çıkan Estella, özellikle modaya olan ilgisi ve yeteneğiyle farklılığını iyice gözler önüne sererken hep farklı bir çocuk olarak biliniyor. Küçükken annesini kaybetmesi üzerine, sokakta tanıştığı 2 çocukla beraber, onların hırsızlıklarına ortak olarak yaşamına sürdürüyor. Bir yandan da hep istediği meslek olan moda tasarımcılığına ulaşmaya çalışıyor. Filmin devamında da karşılaştığı olaylar karşısında Estella’nın Cruella’ya dönüşmesine sebep olan kararları almasını izliyoruz.

Yapım olarak herhangi bir eleştirim yok, gayet kaliteliydi. Emma Stone’dan çok bir oyunculuk beklentim yoktu ama gerçekten takdir edilesi bir oyunculuk sergilemiş. Tek eleştirim benim için pek sürükleyici olmaması olabilir. Filmin yarısında bırakıp ertesi gün mü devam etsem diye bir düşündüm açıkçası.

Özetle, izlemenizi tavsiye ederim diyemem ama vakit öldürmek için izlemesi keyifli bir filmdi.