Gözlerinin Ardında ★★★☆☆

Gözlerinin Ardında ★★★☆☆

16/09/2021 0 Yazar: athena

Tavsiye üzerine izlediğim Gözlerinin Ardında, romandan uyarlanmış bir psikolojik gerilim mini dizisi. Toplamda 6 bölümden oluşuyor ve bölümleri ortalama 50 dakika civarında. 2 ya da 3 günde rahatlıkla bitirebileceğiniz bir yapım.

Dizi hakkında bir fikir sahibi olmanız için size kısaca konusundan bahsedeyim. Olaylar Louise karakterinin bir barda tanışıp hoşlandığı fakat kendisini garip bir şekilde geri çeken David’in ertesi gün onun yeni patronu olduğunu öğrenmesiyle gelişiyor. Ha bu arada öğrendiği tek şey adamın patronu olduğu da değil. Aynı zamanda evli olduğu. Bunun üzerine Louise, David ile konuşup işleri profesyonelce devam ettirmeye karar verdikten sonra kendi özel hayatında David’in eşi Adele ile karşılaşıyor. Adele’in buraya yeni taşınmış yalnız bir kadın olmasından ötürü ona acıyıp onunla arkadaş oluyor fakat Adele, Louise’den kendisiyle arkadaş olduğundan David’e bahsetmemesini istiyor. Louise bu durumu garipsese de, bir şey demiyor.

Louise her ne kadar David ile işleri profesyonel seviyede tutmaya gayret etse de, aralarındaki çekime engel olamayıp onunla da özel hayatında görüşmeye başlıyor, tabii Adele’den gizleyerek. (ya da gizlediğini sanarak) Bütün gerilimin kaynağı da aslında bu. Yani, Adele’in aslında bilmemesi gereken şeyleri bilmesi.

Louise, bu çiftle ayrı ayrı yakınlaştıkça evliliklerinde bir gariplik olduğunu fark ediyor. David’in her gün aynı saatlerde Adele’i arayıp “kontrol etmesi”, Adele’in David’den korkuyor gibi davranması gibi. Sonunda da kendisini bu garipliğin tam merkezinde buluveriyor zaten.  Esrarengiz ve gerilim dolu olaylarla süslenmiş dizinin konusu özetle böyle. Söz ettiğim esrarengiz olaylarsa kabuslardan ve söylersem spoiler olacak bir parapsikolojik olaydan kaynaklanıyor.

Dizi boyunca güncel olayları izlerken geçmişe dönüşleri de görüyoruz. Adele’in tüm ailesini evlerinde çıkan bir yangında kaybetmesinin gizemi ve bu trajik olaydan sonra ruhsal sağlığı için kaldığı klinikte tanıştığı Rob isimli arkadaşıyla yaşadıklarını izlerken, dizinin gerilim kat sayısı gittikçe zirveye tırmanıyor.

Ortada görünür bir sebep olmasa da, o gerilimi çok iyi verdiklerini düşünüyorum çünkü durağan seyreden ilk üç bölümü bile gayet gergin izledim. David’in karısından korkması, başlıca Adele karakterinin tuhaf tuhaf davranışları derken insan kendini “Bu kadının olayı ne?” diye meraklanırken buluyor.

İzleyip izlememenizi tavsiye edeceğim kısma gelirsek, son bölüme dek çok bir tatmin vermeyen dizi, finaliyle insanı oldukça şaşırtmayı başarıyor.
Bence gayet akıcıydı ama ilk bölümleri izlerken sıkılanlar olduğunu da duydum. Şahsi görüşüm, sırf sonunda şok olmak için bile izleyebileceğiniz bir dizi. İzlemeseniz de bir şey kaybetmezsiniz tabii.