Squid Game  ★☆☆☆☆

Squid Game ★☆☆☆☆

29/12/2021 0 Yazar: athena

 

Geçtiğimiz ayların en çok konuşulan dizisi Squid Game’i, çıktığı zaman izlemiştim ancak bu dizi hakkında yazı yazmak bir türlü içimden gelmedi. Çünkü gerçekten söyleyecek pek bir şeyim yok. Genelde bu tarz yayımlandığı anda popülerleşen, yarışma havasında oyunlar içeren dizileri beğenirim fakat Squid Game’i sevemedim. Eğer hala izlemeyen kaldıysa genel bir bilgi  vereyim: Squid Game, yaklaşık 1 saat uzunluğunda bölümlerden oluşuyor. 1 sezon ve 9 bölümden oluşan dizinin konusu ise şöyle:

Borç batağında yüzen 456 kişiye, çocuk oyunu oynamaları karşılığında para kazanacakları teklifi geliyor. İnsanlar da alın teriyle kazanılan parayla bu borç batağından çıkamayız diye düşünüyor olsa gerekler ki, bu teklifi kabul ediyorlar. Kendilerine verilen karttaki numarayı arayıp kabul ettiklerini söyledikten sonra, söylenen yere gidip siyah bir minibüsle alınıyorlar. Sonra da…

Devasa bir KYK yurdu düşünün… 456 kişi kendini bu devasa KYK’da buluyor. Yaşlısı, kadını, iti kopuğu, serserisi derken çok değişik bir insan popülasyonu. Sonra da para ödülü için “çocuk oyunları” oynamaya başlıyorlar.

Bu dizinin neden bu kadar abartıldığını hiç anlamadım. Hiç sürükleyici değildi bence. Acaba diğer bölümde ne olacak diye merak etmedim. Yapacak daha iyi bir işim yoktu, izledim açıkçası. Film veya dizilerde öldürme ya da vahşet sahnelerinden pek rahatsız olmam normalde, rahatsız olsam da bir eleştiri olarak dile getirmem ama bu dizide o bile beni rahatız etti. Çünkü boştu. Millet niye bu kadar insanı toplamış da oyun oynatıp öldürüyor anlamadım. Finalde yapılan açıklama da beni hiç tatmin etmedi. Eminim siyasi, politik ya da adı her neyse bir takım mesajlar içeriyordur fakat bana hitap eden bir dizi değildi.