Inside Job ★★★☆☆

Inside Job ★★★☆☆

30/04/2024 0 Yazar: athena

Inside Job; bilim kurgu, işyeri komedisi türünde bir yetişkin animasyon dizisi. Netflix’de yayınlanan dizinin toplam 18 bölüm içeren 2 sezonu var. Bölüm süreleri de 26-30 dakika arasında değişiyor. 3.sezonu ise iptal edilmiş, yani dizi devam etmiyor.

Konusu şöyle, baş karakterimiz Reagan, Cognito isimli bir şirkette çalışıyor. Cognito da dizide derin devlet olarak geçiyor. Burada gizli gizli dünyayı yönetiyorlar diyebiliriz yani. Çoğuna internetten şahit olduğumuz pek çok komplo teorisi dizide ele alınmış. Örneğin dünyayı aslında sayılı birkaç ailenin yönettiği, illüminati, Kennedy suikasti gibi. Reagan ve ekibinin Cognito’da kullandığı yüksek teknolojili aletler yardımıyla, her bölüm çıkan başka bir olayı çözmesini izliyoruz.

Şahsi yorumlarıma gelirsek, başta dizi beni pek sarmadı. İzleyecek daha iyi bir şey bulamadığım için izlemeye devam ettim. Şunu söyleyebilirim ki, her bölüm bir öncekinden daha iyiydi. Sonuna geldiğimde diziyi beğenmiştim. Biraz Rick and Morty havası var. Rick and Morty’e yeni sezon gelmesini beklerken Inside Job’ı izlemek güzel oldu. Karşılaştırmak için söylemiyorum ama benzettiğim için belirteyim Rick and Morty’de olduğu kadar beyin yakan konular yok.

Artık dizi hedeflenen ilgiyi mi görmedi yoksa işlenen konular birilerini rahatsız mı etti bilemeyeceğim ama dizi onaylanmasına rağmen sonradan Netflix tarafından iptal edilmiş. Oysa ki öyle bir yerde bitirmişler ki… Devam edilse hikaye daha ilginç ve eğlenceli bir hal alacak gibiydi. Keşke Netflix Kübra, Gölge Avcıları gibi saçma sapan diziler yapacağına Spinning Out ve Inside Job gibi dizilere bir şans daha verse…