Bizimle Başladı ★★☆☆☆

Bizimle Başladı ★★☆☆☆

09/05/2024 0 Yazar: athena

Bizimle Başladı, Bizimle Başladı Bizimle Bitti’den sonrasını anlatan devam kitabı.  Colleen Hoover, defalarca belirttiği üzere bu kitabı Lily ve Atlas’ın mutlu sonlarını görmek isteyen hayranların ısrarına dayanamayarak kaleme almış. Açıkçası ilk kitabın sonuyla ilgili ben de aynı şeyi düşünüyordum. Cefasını okuduk, sefasını da okuyabilseydik keşke diye. Sonra Bizimle Başladı Bizimle Bitti tam olarak bir aşk romanı sayılamayacağından ötürü, Lily ve Atlas’ın kavuşmalarını okuyamamış olmaya çok takılmamıştım. Yine de, içimdeki birlikteliklerinin nasıl olacağını merak eden sesi susturamayarak Bizimle Başladı’yı okuyayım dedim.

Anlatımı sade ve romanda bu defa iki anlatıcı var. Hem Lily hem de Atlas kalemi eline alıyor bu kez. Bu kitapta olay sadece Lily’nin etrafında dönmüyor, Atlas’ın etrafında da bir olay örgüsü var. Bu sayede Lily ile Atlas’ın ilişkisine bir de Atlas tarafından bakma şansı elde ediyoruz. Hikaye tam da Bizimle Başladı Bizimle Bitti’nin kaldığı yerden devam ediyor.

Boşandığı kocasından bir kız çocuğu dünyaya getiren Lily, yalnız bir anne ve iş sahibi bir kadın olarak yaşamını sürdürmeye çalışırken çocukluk aşkını hayatına alıp almama kararını vermeye çalışıyor. Eski kocası Ryle’nin sinir durumunu göz önüne alarak, kendisi ve kızı için sağlıklı bir ortamda Ryle’nin hiç sevmediği Atlas ile beraber bir ilişkiye başlama kararı onu oldukça zor bir duruma sokuyor. Bizimle Başladı’da işte bu süreci okuyoruz.

Açıkçası okumasam da olurdu dediğim bir kitap oldu. Romantizm açısından beni çok etkileyen bir durum bile olmadı ki bu yazıda herhangi bir alıntılama yapma gereği dahi duymadım. Lily ve Atlas ne yapmışlar okudum, bitti. Yıllar sonra Bizimle Başladı Bizimle Bitti aklıma gelse bir devam kitabı olduğunu hatırlamam bile muhtemelen. İlk kitap elimden düşmemişti, hemencecik okuyup bitirmiştim. Bizimle Başladı ise elimde oradan oraya süründü. Sırf bu yazıyı yazmak için devamını getirdim desem yalan olmaz.

Uzun lafın kısası, Lily ve Atlas’ın hikayesini çok merak ediyorsanız okuyun, etmiyorsanız okumanıza gerek yok. İsterseniz kısaca hikayelerini ben size anlatayım:

Spoiler
Lily de Atlas da o gün karşılaştıktan sonra birbirlerini düşünmeden edemiyorlar, ayrılmadan önce Lily Atlas’a daha sonra mesaj atacağını söylüyor. Fakat Ryle ne tepki verir bu duruma korkusuyla hiçbir şey yapamıyor. En sonunda Atlas Lily’e mesaj atıyor. Lily ona Ryle ile ilgili endişelerini anlatıyor ve işleri ağırdan alma kararı veriyorlar. Gel zaman git zaman Ryle her şeyi anlıyor. Lily’e şiddet kullanmadan sert yapıyor. Bunun üzerine Lily olanları Ryle’ın kardeşine ve avukatına anlatıyor. Ryle ile konuşuyorlar ve siniri konusunda tedavi alması gerektiğine ve bu süre boyunca kızları Emmerson ve Ryle’ın yeğeni Rylee’nin yanında bir eşlikçi olmadan kalmaması konusunda onu ikna ediyorlar. Emmerson ve Atlas iyi anlaşıyor, 6 ay sonra Lily ve kızı Atlas’ın evine taşınıyorlar. Sonunda da evleniyorlar. Bu kadar. The End.