It Takes Two ★★★★☆

It Takes Two ★★★★☆

02/06/2024 0 Yazar: athena

2 kişi oynanabilecek en popüler oyunlardan biri olan It Takes Two, 2021 yılında piyasaya sürüldü. Aldığı diğer ödüllerin yanı sıra The Game Yılın Oyunu ödülünü de kazanan It Takes Two, aksiyon-macera ve bulmaca kategorilerinde bulunan bir çok oyunculu platform oyunu.

Oyunun konusu şöyle: Rose’un annesi May ve babası Cody, boşanma aşamasında olan bir çiftler. Rose’un başına gelen bir fantastik olay sayesinde May ve Cody oyuncak bebeklere dönüşüyorlar ve gerçek bedenlerine dönebilmek için bir dizi macerayı atlatmaları gerekiyor. Burada da olaya oyuncular dahil oluyor. May ve Cody’nin kendi hallerine dönmeleri için oyunun içindeki bölümleri tamamlamamız gerekiyor. Bölümleri geçebilmek için iki tarafın da iş birliği içinde oynaması gerekiyor. Her bölümde karakterlerin birbirlerini tamamlayıcı nitelikte ekipmanları oluyor. Örneğin bir bölümde Cody bir çiviye sahipken May de bir çekice sahip oluyor. Takım çalışması yaparak engelleri aşıyor ve bölümü tamamlıyorsunuz. Kısacası her iki taraf da üstüne düşeni yapmazsa, bölümü geçebilmek mümkün değil. It Takes Two’nun en beğendiğim özelliği de bu diyebilirim. Zaman zaman en beğenmediğim özelliğinin de bu olduğu oldu gerçi! Siz yapmanız gerekeni yapsanız da, ilerlemek için diğer tarafı beklemek zorundasınız. Ya da diyelim ki siz bir yerde kapalı kaldınız, diğer oyuncunun gelip kapıyı açmasını beklemelisiniz. Oyun bu şekilde iş birliğine dayalı olduğu için, ekran ikiye ayrılmış şekilde oynuyorsunuz. Daha önce iki tarafın da birbirine bağımlı olduğu bu tarz bir oyun oynamadıysanız, ilk başta ekranın ikiye ayrılmış olması size tuhaf gelebilir fakat oynadıkça alışıyorsunuz.

Kısacası her bölüm farklı zorluklarla yüzleştiğiniz ve başarılı olmanın tek yolunun oynadığınız kişiyle beraber çalışmak olduğu bu oyunu oynarken, May ve Cody’nin evliliğini kurtarmaya çalışıyorsunuz. Oyun gayet eğlenceli. Bir kısımda takılıp kalmadığınız sürece de sıkıcı değil. Her bölüm ekipmanlarınızın değişmesine bağlı olarak oyunun dinamiği değiştiğinden, oynarken sıkılmıyorsunuz. Kendinize beraber oynamak için “sakin” birini de bulursanız, hiç sıkıntı yaşamazsınız!

Daha önce online oynamadım ama internetten baktığıma göre oyunun online oynama seçeneği de var. Oyunu bir kişinin alması yeterli, ikinci kişi It Takes Two Friend’s Pass alarak ücretsiz oynayabiliyor. İki kişi oynamak için gayet keyifli bir oyun, ben memnun kaldım, tavsiye ederim.