Spinning Out    ★★★★★

Spinning Out ★★★★★

03/05/2021 0 Yazar: athena

 Güzeller güzeli Kaya Scodelario’nun başrolünde oynadığı dizi, buz pateniyle uğraşan bir sporcunun başından geçenleri anlatıyor. Buz pateninin iyi kötü tüm yönleriyle anlatıldığı bu dizi bana neden bu sporun en azından bir voleybol kadar göz önünde olmadığını sorgulattı. Buz pateni, estetik güzellikleriyle, gerektirdiği fiziksel özelliklerle, sporcuların başına gelen kazalarla yani kısacası her yönüyle ince ince işlenmiş. Diziyi bir yandan gerim gerim gerilerek diğer yandan da meraktan devam ederek izledim. Ayrıca hikayesini izlediğimiz Kat Baker’ın psikolojik hastalığı, günümüzde çokça adı geçen rahatsızlıklardan birini yakından görmemize olanak sağlıyor.

Dizide en çok hoşuma giden taraflardan bir tanesi de her karakterin hikaye akışı dışında da kendi mücadelerini ve karakter gelişimlerini görebilmek.

Spoiler
Karakter gelişimi demişken tabii ki önce Kat’in annesi Carol’ı ele alacağım. Bipolar rahatsızlığını kızıyla paylaşan Carol, dizi boyunca kendini içinden çıkılmaz durumlara sokup durur. Tam artık anneliğini sorgulatacak raddeye geldiğinde sonunda ipleri eline alır ve hem kendine bir çekidüzen verir hem de Kat’i  girdiği krizden çıkarmak için elinden tutar. Dizinin sonunda artık Carol o kadar değişmişti ki, başındaki o kötü anne modelinin üstüne çizgimi çektim. Keza Justin’in gelişiminden de bahsetmeden edemeyeceğim. Kendini beğenmiş, antrenmana bile zamanında gelmeyen Justin’den sevdikleri için fedakarlık yapmayı öğrenen ağırbaşlı Justin’e evrildi. Kat’in kıskanç kardeşi Serena bile kendi çapında çok yol katetti ama onu burda açıklamaya değer görmüyorum. Bir de Kat’in çocukluğundan beri en yakın arkadaşı olan Jenn var tabii. Sürekli Kat’in gölgesinde kalarak büyümüş, ailesinin emeklerini de boşa çıkarmak istememenin etkisiyle nasıl hırslı bir karakter olduğunu size şöyle anlatayım. Sakatlığına rağmen piste çıkıyor ve acı çeke çeke buz pateni yapıyor. Ha şimdi düştü ha şimdi düşecek diye bekleyerek izledim. Zaten anlaşıldığı üzere diziyi izlerken o kadar strese giriyorsunuz ki bittikten sonra bir masaja ihtiyacınız oluyor.
Toplumsal açıdan birçok konuya da değinilmesi hoşuma giden yönlerinden biri. Bipolar rahatsızlığı, taciz, eşcinsellik, ırkçılık…

İşin kötü yanı, sadece 1 sezonun bulunması. Netflix, istenildiği kadar ilgi görmeyen diziyi iptal etmiş. Gerçekten yazık. Gerek oyuncuların kaliteleriyle, gerek hikayenin kalitesiyle bu dizi en az 4 sezon daha kendini izletirdi. Üstelik bütün sezon hazırlanışını izlediğimiz danslarının gösterimini bile göremedik. Özetle, ben diziyi çok beğendim ve izlemenizi kesinlikle tavsiye ederim.