Avatar Son Hava Bükücü ★★★☆☆

Avatar Son Hava Bükücü ★★★☆☆

04/06/2024 0 Yazar: athena

Çok sevdiğimiz yapımların yeniden uyarlanması bazı kesimleri heyecanlandırsa da, daha yayınlanmadan bile çoğu insanı kızdırdığı bir gerçek. Özellikle de oyuncu seçimleri açıklandığında… Böyle zamanlarda ben de genelde kızgın olan insanlardan olduğumu söyleyebilirim. Nadiren remakeleri izlerim çünkü sevdiğim yapımların orijinalliğine bağlıyımdır. Bkz: Gölge Avcıları. Bu konuda büyük konuşmakta da bir sakınca görmüyorum, gelecek olan Harry Potter dizisinin bir kesiti bile çıksa karşıma, derhal gözlerimi kaparım ve sakince kaydırırım. Fakat internette ATLA’nın kesitlerini görünce çok büyük bir hayal kırıklığı olmayacakmış gibi geldi ve beklentilerimi en aşağı çekerek izlemeye karar verdim. Son da söyleyeceğimi başta söyleyeyim, pişman da olmadım.

Öncelikle şunu söyleyeyim, eleştirel bir gözle bakarsanız takılacağınız zibilyon tane şey bulabilirsiniz. Hatta bunu diziyi izlemeden de yapabilirsiniz. Bunun yerine benim taktiğimi kullanarak, orijinaliyle kıyaslamadan, açık aramadan, keyif almaya çalışarak izlemeyi tercih ederseniz… Memnun kalma ihtimaliniz var. Yani, orijinaliyle birebir aynı ya da orijinaline çok yakın olmadığı bile zaten afişe bakarken belli oluyor ama efektlerden midir yoksa içimdeki ATLA sevgisinden mi bilmem, dizi bana sürükleyici geldi. (Yine de bu yapımda emeği geçenler umarım ileride Korra’ya da bir remake yapmazlar.)

Hikayede radikal bir değişikliğe gidilmemiş, görseller başarılı, kostümler ,eh, bana biraz oyuncuların üstünde bir Cadılar Bayramı partisinden çıkmışlar da gelmişler gibi bir izlenim bıraktı, oyuncu seçimlerine girmeyeceğim, oyunculuklar fena değil. Tam 3/5 dizi. Ortalama. İzlemezseniz bir şey kaybetmezsiniz, izlerseniz de… İzlenir yani.

Ama şöyle bir bakın o Azula olmuş mu yani gerçekten. Karşılaştırmayayım karşılaştırmayayım diyorum da. Azula-