The Summer I Turned Pretty ★★★☆☆

The Summer I Turned Pretty ★★★☆☆

07/06/2024 0 Yazar: athena

The Summer I Turned Pretty, aynı isimli kitap üçlemesinden uyarlanmış bir Amazon Prime Video dizisi. Dizinin toplam 15 bölümden oluşan 2 sezonu var ve 3. sezonu da 2025’de bekleniyor. Dizinin uyarlandığı kitapları okumadım, dolayısıyla kitaplarla dizi arasında bir karşılaştırma yapamayacağım. Dram ve romantik türlerinde olan dizinin bir bölümü yaklaşık 45 dakika uzunluğunda.

The Summer I Turned Pretty’de baş karakterimiz Belly, kendisini bildi bileli her yaz annesinin en yakın arkadaşı Susannah’nın Cousins’daki yazlığına gidiyor annesi ve abisiyle birlikte. Abisi Steven ve Belly, Susannah’nın oğulları Jeremiah ve Conrad ile çok yakın arkadaşlar. En büyükleri olan Conrad, küçüklüklerinden beri herkesin kendisine hayran kaldığı abisi fakat bu yaz Conrad’ın başında herkesin görebildiği kara bulutlar dolaşıyor. Tam da Belly’nin artık büyüdüğü ve uzun yıllardır Conrad’a karşı beslediği aşkını gün yüzüne çıkarmaya karar verdiği sırada. Annesine, abisine, özellikle de Conrad’a artık küçük bir çocuk olarak görünmek istemeyen Belly’nin, hayallerinin erkeği Conrad’a kavuşup kavuşamayacağını izliyoruz.

Diziyi izlediyseniz ya da kitapları okuduysanız:

Spoiler
Açıkçası dizideki aşk üçgenini pek sevemedim. Çünkü izlediğimiz 15 bölümün hepsinde Belly’nin Conrad’a ne kadar yanık olduğunu izledik. Jeremiah ile Belly aralarındaki romantizm bana geçmedi. Hatta sırf bu yüzden acaba kitaplarını alıp okusam mı diye düşünüyorum. Jeremiah ve Belly arasında dizide göremediğimiz bir şeyler olup olmadığı bir merak konusu. Çünkü Conrad’ın Belly’i bir küçük kardeş gibi sevmesi, onunla ilgilenmesi ve ona abilik yapmasının aşka dönüşmesini anladım, tüm bunlardan dolayı Belly’nin küçüklüğünden beri Conrad’ı sevmesi de gayet anlaşılabilir lakin Jeremiah ve Belly arasında dizide iyi bir arkadaşlıktan öte başka bir şey göremiyorum. Zaten izlerken Jeremiah’nın bir anda Belly’e aşık olması da hiç kafamda oturmadı. Jere, Conrad ve Belly ilk defa öpüşmek üzerelerken beklenmedik bir şekilde buna sinirlendi ve oldu bitti. Çok fazla kitap uyarlaması dizi/film izlemiş biri olarak kokusunu alıyorum ki, Jeremiah tarafında dizide yer almayan şeyler var. Bu durum Belly için de geçerli. Conrad Conrad diye ölüp biten Belly’nin kalp kırıklığından dolayı artık yeni aşklara yelken açmak istemesine anlam verebilirim ama bunu en iyi arkadaşlarından biriyle ve daha da önemlisi bunca yıl hayallerini süslemiş beyaz atlı prensi Conrad’ın kardeşiyle yapmak istemesi- Gerekli duygusal geçişi diziyi izlerken alamadım açıkçası. Conrad da beni az şişirmedi doğrusu. Mesela niye Belly’den ayrıldı anlayabilmiş değilim. Tamam zor zamanlar geçiriyordu, annesi ölüyordu falan ama zaten bu durumun içindeyken Belly ile bir ilişkiye başladılar. Daha çok 2.sezonda Conrad tarafının iyi yansıtılmadığını düşünüyorum. Belly’nin de Cam Cameron’ı hariç bırakarak söylüyorum Conrad’dan Jere’e, oradan tekrar Conrad’a sonra tekrar Jere, görünen o ki 3. sezonda geri Conrad’a falan… Kabak tadı verdi biraz. İkisiyle de olmamalı bence. Conrad çekilecek dert değil, Jere de en iyi arkadaşı olarak kalmalıydı bence. Belly bu konuda biraz Aşk-ı Memnu Nihal olmuş yani sürekli aynı erkekleri görmekten bir dışarı çıkıp toksik olmayan ve çocukluğundan beri en yakın arkadaşı olmayan birini bulamadı kendine.

Diziyle ilgili beğenmediğim tek nokta, duygusal geçişleri görememek. Belly nasıl ona döndü, o ne ara onu seviyormuş, aa bu şundan mı hoşlanıyormuş… Belly’nin küçüklüğünden beri Conrad’a vurgun olması dışında, duygusal ilişkiler bakımından dizide gerçekleşen hiçbir şeyin olacağını önceden kestiremedim. Çünkü öyle bir geçiş yoktu. Bunun dizinin roman uyarlaması olmasına bağlıyorum. Buna rağmen akıcı ve heyecanlı bir diziydi. Eğer bu duygusal durumlar gelecek sezonda belki geçmişe dönük anılarla bir anlam kazanmazsa, diziyi ergen dizisi olarak tanımlayabilirim ancak dizinin 3.sezonunda bunlara bir açıklama gelirse, güzel bir yaz/gençlik dizisi olmuş der, ve eğer bu tarz dizileri izlemekten keyif alıyorsanız iyi seyirler dilerim.